Bianca

Ik ben Bianca Blonk, geboren 1972 te Den Haag, opgegroeid in Zoetermeer en sinds 2016 woon en werk ik in Assen.

De liefde voor dieren heb ik al sinds klein kind, in die tijd werd ik veel meegenomen naar het Zoetermeerse Buytenpark. Het park was toen veel kleiner,  er waren nog uitgestrekte weilanden en daar liepen konijnen en hazen. De hond van mijn opa en oma was een echte jachthond en ging achter al het wild aan, ik zie haar nog gaan met alleen haar flaporen boven het graan uit. Ik vond wilde dieren toen al prachtig om te zien en vond het heerlijk om te struinen door de natuur. In mijn tiener jaren heb ik veel plezier beleeft aan de paarden die ik verzorgde. Qua fotografie kwam het niet verder dan zo nu en dan een rolletje wegbrengen en hopen dat er een paar gelukte foto's bij zaten. 

Mijn interesse voor de fotografie ontdek ik als ik in 2005 een nestje Beauceron pups fok, ik koop daarvoor een digitale compact camera. Een slechte combinatie blijkt, want die stuiterende pups kan deze camera niet bijhouden :-) Maar een nieuwe hobby is geboren en al snel komt er een Canon 300D met de Sigma 100-300. Die ik eerst gebruik voor het fotograferen van mijn eigen honden. Later komt daar de canon 70-200 F4 bij, een geweldige lens voor het fotograferen van honden en de sport. Ook wordt de 300D ingeruild voor een 40D en later voor een 70D.
Ik focus me vanaf 2010 een paar jaar op de hondenfotografie, waar ik zowel betaalde shoot op locatie verzorg als in de studio. 

In 2015 stop ik met deze tak van de fotografie, het geeft me weinig tot geen voldoening meer. Ik verkoop mijn studio en stop met het fotograferen in opdracht. Ik wil de ontspanning in mijn hobby terug en trek steeds vaker de natuur in. Die ontspanning vind ik daar al snel en na mijn verhuizing naar Assen kom ik in zo'n mooi stukje Nederland te wonen dat ik elk vrije uurtje in de natuur te vinden ben. 

In Assen en omgeving ontdek ik steeds meer om te fotograferen, ik meld me aan voor de jaarlijkse dassentelling en sinds kort ook voor de uilen in de omgeving. Op deze manier krijg ik de kans om deze dieren van dichtbij te volgen en ook nog mee te helpen aan hun in stand houding.

Eind 2016 maak ik mijn 1e wildlife reisje, ik geniet hier ontzettend van en weet dat ik dit de komende jaren wil blijven doen. Het aanbod is enorm en ook de plekken waar ik naar toe kan. Ik maak zeker 1 keer per jaar een georganiseerde reis van 8-10 dagen en daarbij vaak ook nog een lang weekend. Altijd wel in combinatie met wildlife. 

Uitrusting:    

Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 400D

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM 
Canon 18-55 mm F3.5-5.6 IS
Canon 100 mm F2.8 Macro
Canon 50 mm F1.8

Helios 44m 2/58
Canon mount adapter


Macro Extension Tubes

Cokin grijs filters ND2, ND4, & ND8
Cokin grijsverloop filters ND2,ND4 &ND8

Sirui ET-2004 + E-20 Head
Manfrotto Compact Action
Metz 36 AF-4C externe flitser

Wildife- en macrofotografie trekken mij het meest. En dat het liefst in eigen omgeving. Door workshops te volgen en veel te fotograferen probeer ik mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben veel alleen op pad, zeker met wildlife is dan de kans op succes het grootst. Met macrofotografie is dat weer minder belangrijk en ben ik ook samen met vriendinnen op pad. 

Fotograferend tref je me vooral op de grond aan, vies worden hoort nu eenmaal bij de fotografie. De natuur en zijn dieren fascineert me en in combinatie met het fotograferen ben ik helemaal in mijn element.