Bianca

Bianca Blonk, geboren 1972 te Den Haag, opgegroeid in Zoetermeer en sinds 2016 woon en werk ik in Assen.

Al van kleins af aan hebben dieren een enorme aantrekkingskracht op mij. In mijn jeugd waren vooral de paarden en honden erg belangrijk. In 2005 leer ik de digitale fotografie kennen en vanaf dat moment focus ik me een tijdje op de hondenfotografie.

Nu (2015-heden) fotografeer ik bijna altijd in onze mooie natuur.

Uitrusting:    

Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 400D

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM 
Canon 18-55 mm F3.5-5.6 IS
Canon 100 mm F2.8 Macro
Canon 50 mm F1.8

Helios 44m 2/58
Canon mount adapter


Macro Extension Tubes

Cokin grijs filters ND2, ND4, & ND8
Cokin grijsverloop filters ND2,ND4 &ND8

Sirui ET-2004 + E-20 Head
Manfrotto Compact Action
Metz 36 AF-4C externe flitser

Wildife- en macrofotografie trekken mij het meest. Ben nog een beetje zoekende waar ik de focus op wil leggen. Door workshops te volgen en veel te fotograferen probeer ik daar achter te komen. Ik vind beide erg leuk, maar merk dat als je het alle twee doet je niet uit een seizoen kan halen wat erin zit. 2018 is een beetje mijn rommel jaartje...ik probeer overal wat van mee te krijgen en mis daardoor ook weer veel. Het blijft een heerlijke hobby en zolang ik dat gevoel erbij blijf hebben is het goed voor mij :-)

Ik kan uren in mijn eentje er op uittrekken, maar ik vind gezamenlijke uitjes ook erg leuk en vooral leerzaam. Fotograferend tref je me vooral op de grond aan, vies worden hoort nu eenmaal bij de fotografie. De natuur en zijn dieren fascineert me en in combinatie met het fotograferen ben ik helemaal in mijn element.

Ik heb diverse workshops fotograferen gevolgd en doe dat nog steeds. Soms ga ik op pad met een aantal bevriende collega fotografen.