Over Bianca

Ik ben Bianca Blonk, geboren 1972 te Den Haag, opgegroeid in Zoetermeer en sinds 2016 woon en werk ik in Assen.

De liefde voor dieren heb ik al sinds klein kind, een hond, een paard of een klein eendje ik was er direct weg van. In mijn tiener jaren was ik een echt paardenmeisje, heb heel wat uurtjes in de stallen versleten. Qua fotografie kwam het niet veel verder dan zo nu en dan een rolletje uit een goedkope camera wegbrengen en maar hopen dat er een foto gelukt was.

Mijn interesse voor de fotografie ontdek ik als ik in 2005 een nestje Beauceron pups fok, ik koop daarvoor een digitale compact camera. Een slechte combinatie blijkt, want die stuiterende pups kan deze camera niet bijhouden :-) Maar een nieuwe hobby is geboren en al snel komt er een Canon spiegelreflex met daarbij wat lenzen. Ik gebruik deze eerst voor het fotograferen van mijn eigen honden. Vanaf 2010 focus ik me een paar jaar op de hondenfotografie, waar ik zowel betaalde shoots op locatie verzorg als in mijn eigen studio. In 2015 stop ik met deze tak van de fotografie, het geeft me weinig tot geen voldoening meer. Ik verkoop mijn studio en stop met het fotograferen in opdracht. Ik wil de ontspanning in mijn hobby terug en trek steeds vaker de natuur in.
Image

Na mijn verhuizing naar Assen gaat er een wereld voor me open. In Assen en omgeving ontdek ik steeds meer om te fotograferen. Ik meld me in 2016 aan voor de jaarlijkse dassentelling, hiermee help ik inzicht te krijgen in de populatie. Van het Drents Landschap krijg ik toestemming om èèn burcht blijvend te volgen. Eind 2018 meld ik me bij Sovon voor uilen in de omgeving van Assen. In 2019 krijg ik het idee om een aantal dieren een jaar lang te volgen. Aan het eind van het jaar hoop ik van elk soort een mooie serie bij elkaar te hebben, die hun leefwijze en gedrag uitdrukt. Gaan mijn macro- en vintagelens nu aan de kant, nee niet helemaal, een aantal bloemen en insecten vind ik te leuk om te laten gaan en zal ik dus blijven opzoeken. Nieuwe soorten ga ik niet opzoeken, de focus ligt op wildlife.

Eind 2016 maak ik mijn 1e wildlife reisje, ik geniet hier ontzettend van en weet dat ik dit de komende jaren wil blijven doen. Het wachten op of zoeken naar wildlife is zo’n geweldige belevenis. Je weet nooit van te voren wat je ziet en of je het kan fotograferen. Het aanbod in deze reizen is ruim en ook al droom ik van de Big 5 in Afrika ik wil eerst het wildlife van Europa vastleggen. 

Groetjes Bianca

bblonk@hotmail.com