Engeland - London

City wildlife
17-05-2019 t/m 20-05-2019
Jennifer en ik vliegen in een klein uurtje naar Londen Luton en stappen daarna op de bus richting de wijk Padington. We zijn er rond 19.00 en na een snelle incheck scheiden onze wegen. We reizen samen, maar ieder met een ander doel. Jennifer is een echte musical fan en daar draait het bij haar dit weekend om. Mijn doel was de grijze eekhoorn, nog niet wetende dat ik er zoveel meer bij kreeg. 
Image
Vrijdag: Zoals gezegd 19.00 ben ik op bestemming en loop ik binnen 10 minuten naar Kengsington garden en wordt verwelkomd door wel 100 halsbandparkieten. Dit zijn net als de grijze eekhoorn exoten en ze komen op dit tijdstip naar deze plek om voer te halen. Ze zijn gek op pinda's. Ik maak er wat foto's van maar ga dan opzoek naar waar ik voor kwam, de grijze eekhoorn. Ik loop door het park en zie nog weinig, ik vraag ernaar aan wandelaars die er dagelijks hun honden uitlaten en kom er achter dat ze vooral langs de paden met ijzeren hekken zitten. Zo voelen ze zich denk veiliger. Ik vind er twee en ga lang uit op het pad om ze te fotograferen, tot het te donker wordt. 
Image
Image
Zaterdag: Na een heerlijk ontbijtje loop ik weer naar Kensington Garden, dit keer wil ik naar St. James Park en dat is best een stukje lopen. Al snel kom ik de eerste eekhoorsn tegen en krijg meteen het idee dat deze diertjes overdag weleens actiever kunnen zijn dan 's avonds. In Kensington Garden ligt een grote plas waar ontzettend veel watervogels zitten. Ik zie zwanen, aalsholvers, meerkoeten, waterhoentjes, meeuwen, eenden en futen. Met en zonder jongen. Dat jonge grut is natuurlijk super schattig. Toch laat ik de watervogels even en zoek door naar de eekhoorns. In het St James park zie ik er heel veel en ze zijn ook erg brutaal, ze klimmen op je en voor mijn 300 mm lens komen ze veels te dichtbij. Ik kan er een paar in de bomen maken, maar dan ga ik toch terug voor de watervogels.  
Image
Image
Na de lunch vermaak ik me de hele middag langs het water. Reigers die af en aan vliegen en aalscholvers die met hun vleugels wijd zitten te drogen op een paaltje. De fuut die in Nederland toch wel wat schuw is komt hier dichtbij. Het is leuk om het gedrag van deze dieren te volgen. Aan het einde van de middag kom ik bij een stukje waar een hele familie eekhoorn zit en vermaak me daar ook nog een paar uur. 
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
In de avond loop ik nog even naar de halsbandparkieten met het idee ze vliegend vast te leggen. Best nog moeilijk, omdat mijn 6DII nu eenmaal geen super snelle camera is. De achtergronden zijn daarin tegen wel weer top :-) Als het schemert loop ik nog een rondje en zie ik een van de stadsvossen. Te donker voor een foto, maar toch leuk om mee te krijgen. Ze zijn aardig schuw voor een druk bezocht park, want zodra hij me door heeft is die weg. Daarna loop ik terug naar mijn hotelkamer. 
Image
Image
Image
Image
Zondag: In de ochtend loop ik het meer helemaal rond in Kensington Garden, je eindigt dan in Hyde Park. Op het water is het druk en je ziet echt dat het voorjaar is. De futen zijn met elkaar aan het baltsen en paren. Niet geheel onbelangrijk er wordt tussendoor ook gegeten. Heel mooi om daar een uurtje te blijven hangen. 
Image
Image
Image
Ook nu kom ik weel volop eekhoorns tegen, ik probeer een laag standpunt in te nemen en ook zoek ik naar wat licht effecten. Weer een stuk verder kom ik jonge gansjes en  meerkoetjes tegen. 
Image
Image
Image
Image
Image
Na de lunch ga ik naar het Regent's Park, ook daar is een groot meer met watervogels. Het is er heelrijk vertoeven en ik vind nu een fuut stelletje met 1 jong. Deze wordt gevoerd met een visje en vaart mee op de rug van moeders. Ook hier zitten eekhoorns, maar deze lijken wat shuwer, toch wil er een wel voor een nootje tussen de bloemetjes poseren. 
Image
Image
Image
Image
Image
Na het avond eten loop ik voor de laatste keer maar Kensington Garden. Ik ga eerst nog even naar de eekhoorntjes, die zijn er gelukkig nog. Daarna ga ik kijken of ik de aalscholver er een beetje mooi op krijg. Ook wil ik nog een keer naar de futen. Als laatste ontmoet ik een ganzen familie, leuk om op te merken dat deze totaal niet reageren op langs lopende mensen, maar de kids meteen het water in kwaken als er een hond aan komt lopen. 
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Maandag: vertrekken we weer richting nederland. Heel even tijfelde ik of ik niet vroeg op wilde om met zonsopkomst te fotograferen, maar ik heb zoveel foto's om uit te zoeken en mijn voeten willen letterlijk niet meer. London is echt de moeite waard om eens naar toe te gaan om te fotograferen, oke de eekhoorns zijn zo goed als tam, niet helemaal mijn ding, maar het waterleven is er echt fantastisch. 
Image