Duitsland - Helgoland

My first wildlife trip
16-12-2016 t/m 18-12-2016
Vrijdag: Rond 6 uur s morgens zijn we met zijn 3-en naar Cuxhaven gereden waar de boot om 10.30 vertrok. Daar aangekomen ontmoette we de andere 9 fotografen. Na een overtocht van 2 uur stonden we aan wal van het kleine Helgoland. Geen wonder dat je er niet mag autorijden of fietsen, het is er echt heel klein. Toch ziet het er gezellig uit met veel winkeltjes, restaurants en hotels. Helgoland staat bekend als tax-free eiland. Nadat we ingecheckt waren zijn we snel naar het bootje gegaan, die ons naar het naastliggende nog kleinere eilandje Dune bracht. Daar aangekomen zijn we naar het stilste strandje gelopen en daar waren ze dan....vele mama zeehonden, met hun super schattige, kleine witte pups. Ook de papa's waren aanwezig, maar die waren alweer met hele andere dingen bezig :-) Zodra een zeehond bevallen is van haar pup is ze direct weer vruchtbaar, de draagtijd is ongeveer een jaar, dus de bullen vechten er op los om zo weer een zeehonden meisje voor zich te winnen.
Image
Zaterdag: na een flink ontbijt rond 9 uur het bootje naar Dune om weer een dagje tussen de zeehonden te vertoeven. De ochtend ben ik de wat drukkere kant op gegaan, vind ik zelf wat minder mooi omdat er erg veel zeewier op het strand ligt. Maar er liggen wel erg veel zeehonden en dan krijg je ook een gevecht en een paring mee. Maar natuurlijk ook weer genoeg klein spul. Omdat je het eiland rond kan lopen ben ik eind van de ochtend weer aan het stillere strandje uit gekomen.
Image
Zaterdagmiddag na een Duitse lunch nog wat foto's van de zeehonden gemaakt. Het blijft zo leuk om naar ze te kijken. Ik eindigde bij een pup die net een dagje oud was, heel klein en nog helemaal niet zo bewegelijk als de wat oudere pups. Het is dan een en al pluche.
Image
Zondag: Na het ontbijt weer op het bootje naar Dune, je komt natuurlijk niet voor niets voor deze aandoenlijke diertjes. Het was wel wat minder weer, het miezerde een heel klei beetje. Naar de stille kant van het eiland geweest en de laatste paar foto's geschoten. Toen het echt begon te regenen de boot terug naar Helgoland en daar gezellig met 2 andere fotografen een warme chocomelk gedronken.
Image
Image
Dit reisje was mijn 1e wildlife reisje en het smaakt zo naar meer :-)
Image