Workshop landschapsfotografie

02-04-2017
Vandaag volg ik een workshop Landschapsfotografie. Een tak van de fotografie waar ik nog maar weinig kaas van gegeten heb, en met Schotland in het vooruitzicht leek me dit geen overbodige luxe. Ik volg deze cursus via Natuurfotoworkshop onder leiding van Ron ter Burg. Dit is mijn 2e workshop via deze organisatie. Ook deze keer is die erg goed georganiseerd, en heeft Ron tijd voor je persoonlijke vragen en ontwikkeling. Na een kopje thee met wat lekkers, verteld Ron iets over de hyperfocale afstand, we krijgen een tabel mee en gaan er mee aan de slag.
Image
Na even gefotografeerd te hebben komen we weer bij elkaar en verteld Ron meer over compositie, waar let je op. We leren te kijken naar voorgrond(wat belangrijk is) en naar lagen in een foto. Het is jammer dat het weer ons een beetje in de steek laat, het trok bij de wadden helemaal dicht waardoor je een grijze, grauwe lucht krijgt. Omdat deze saai en eentonig is, is het beter om er niet te veel van te laten zien. Dus deze ronde meer bezig met de belijning in de voorgrond.
Image

Daarna werd er wat verteld over filters, die erg handig kunnen zijn om lange sluitertijden mee te krijgen(bewegend water) en ook om het verschil tussen voor en achtergrond mooier te krijgen. Vooral met een mooie wolkenpartij kan een filter een toegevoegde waarde hebben. We kregen ook de kans om met filters te oefenen, en ook al is het verschil in de foto erg klein op de camera was het wel degelijk goed zichtbaar hoe de filter werkte.

Image

Weer een super workshop ervaring rijker, met heel veel info waar ik wat mee kan en mee aan de slag wil. Zodat ik hopelijk van de zomer het prachtige Schotland vast kan leggen en hier kan delen. 

Image