Workshop roofvogel fotografie

04-03-2017
Op naar Wapenveld, waar ik vandaag een workshop roofvogels fotograferen volg. Deze prachtige vogels zijn zo moeilijk vast te leggen in de natuur als je maar over weinig mm beschikt en sommige zijn onvindbaar, een unieke kans dus. De workshop word gegeven door Beauty & Wings en door natuurfotograaf Gert-Jan Ijzerman.
We beginnen de workshop met een korte uitleg over vooral de vlucht fotografie. Bewegende, zeer snelle dieren zijn moeilijker dan stilstaande dieren, ook al heb je voor een mooi portretje ook enige kennis nodig. Beide onderwerpen werden kort uitlicht en onder het fotograferen kon je Gert-Jan ook vragen stellen. Na de koffie beginnen we met de ochtend sessie......er wachten 7 prachtige vogels op ons! Hieronder 6 portretjes van de verschillende soorten in de ochtend.
Canadese Oehoe
Image
Woestijnbuizerd
Image
Europese Oehoe
Image
Koningbuizerd
Image
Kerkuil
Image
Europese torenvalk
Image

Er waren 2 woestijnbuizerds. Het is echt wel even imposant deze dieren van zo dichtbij te mogen fotograferen. Leuk is het om even naar de kleur ogen van de uilen te kijken, donkere ogen betekend dat de vogel 's nachts jaagt, vogels met gele ogen jagen overdag en die met oranje ogen jagen in de schemer. Vooral de vogels met de donkere ogen zijn dus overdag bijna niet te spotten. Nadat we allemaal, vergeten te vermelden maar we waren met 15 fotografen, van elke vogel wat portretjes hadden geschoten werden er wat vogels gevoerd. Tja wat staat er dan op het menu....kuikentjes, muisjes, duif en konijn.

De een eet sneller dan de ander en ook mooi om te zien is hoe sommige vogels hun vleugels spreiden om hun prooi te beschermen. Een muisje voor een kerkuil is geen probleem die gaat er hup hap slik weg zo in :-) Maar met een konijn ben je natuurlijk wel wat langer bezig. Ook mooi om te zien hoe ze hun prooi ook verdedigen, als je te dichtbij komt, gaat de snavel dreigend open en laten ze van zich horen.

Image

Na een overheerlijke, goed verzorgde lunch zijn we naar een andere locatie gereden waar de vogels vrij konden vliegen. Een erg moeilijk onderdeel. Er hebben best veel verschillende vogels een vlucht gemaakt, maar er zijn maar een paar foto's die ik zelf mooi vind. Hioeronder een daarvan.

Image

En na alle vluchten, kwam eindelijk de vogel waar ik voor gekomen was....de kleinste van het stel, zo super cute <3 was dit steenuiltje.

Image
Met 2 volle geheugenkaartjes terug naar huis, een erg geslaagde, bijzondere dag. Uniek dat ik deze vogels van zo dichtbij mee mocht maken.